Dionysis Ammolochitis

Πώς να βγάζετε περισσότερα χρήματα

Πως να βγάζετε περισσότερα χρήματα

Η αφορμή να γράψω αυτό το άρθρο ήταν μια φίλη, η οποία, έχοντας διαβάσει προηγούμενα άρθρα μου και μετά από μια κουβέντα που είχαμε γύρω από το θέμα των χρημάτων,  μου ζήτησε να γράψω κάτι σχετικό.

Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για ένα σύνθετο θέμα, για το οποίο έχουν γραφτεί ολόκληροι τόμοι. Θα μπορούσα και εγώ να το αναπτύξω διεξοδικά, αλλά σκοπός μου είναι να το εκθέσω όσο πιο απλά γίνεται παρουσιάζοντας την  τακτική που ακολούθησα εγώ και κατάφερα να πετύχω οικονομική ανεξαρτησία από πολύ νέος.

[featured_img]

Δείτε παρακάτω τις 9 συμβουλές μου:

1ον : Φτιάξτε έναν οικονομικό προϋπολογισμό
Ίσως να φανεί περίεργο σε κάποιους το ότι θα μπορούσαν να βγάλουν περισσότερα χρήματα κάνοντας απλώς έναν προϋπολογισμό των οικονομικών τους, αλλά αυτό είναι το πρώτο και σημαντικότερο βήμα.

Δημιουργήστε ένα απλό αρχείο (προτείνεται σε excel) στο οποίο να αποτυπώσετε όλα τα έσοδα και τα έξοδα για ένα έτος μπροστά. Κάθε εβδομάδα ενημερώνετε το αρχείο περνώντας τα έξοδα που κάνετε. Έτσι θα έχετε μια εικόνα για το πού ξοδεύετε τα χρήματα σας και επίσης στο τέλος ενός έτους θα έχετε τις απαραίτητες πληροφορίες για να φτιάξετε έναν ακριβή προϋπολογισμό για την επόμενη χρονιά.

2ον : Δημιουργήστε έναν αποθεματικό λογαριασμό
Εντός του προϋπολογισμού σας δημιουργήστε ένα ακόμη έξοδο –έναν αποθεματικό λογαριασμό. Με άλλα λόγια, χρήματα, τα οποία θα μαζεύετε σε έναν ξεχωριστό τραπεζικό λογαριασμό και θα αφορούν επενδύσεις.

Αυτά τα χρήματα θα απαγορεύεται  να τα αγγίξετε για οποιονδήποτε άλλο λόγο παρά μόνο για επενδύσεις που θα σας φέρουν περισσότερα χρήματα.

3ον : Αρχίστε να επενδύετε τα χρήματά σας -το αποθεματικό- σε σίγουρες λύσεις, αφού συμβουλευθείτε κάποιον που γνωρίζει το θέμα.

Οι λύσεις αυτές θα μπορούσαν να είναι κάποιο ομόλογο ή ένα διεθνές χρηματιστηριακό προϊόν ή ένα ακίνητο απ’ το οποίο θα έχετε έσοδα (όχι η κατοικία σας). Βάλτε στόχο να έχετε μια μέση ετήσια απόδοση πάνω από 5%.

4ον : Μην κάνετε έξοδα αυτοπροβολής
Δεν χρειάζεστε απαραίτητα καινούργιο αυτοκίνητο, ούτε μεγαλύτερο σπίτι. Αυτοί που ξοδεύουν περισσότερα από αυτά που θα μπορούσαν ή θα έπρεπε, και δεν επενδύουν τα χρήματα τους, θα μπλέκουν συνεχώς σε οικονομικές περιπέτειες.

Δημιουργήστε πρώτα «μηχανές» για να σας παράγουν χρήμα και μετά θα έχετε την δυνατότητα να αγοράσετε ό,τι επιθυμείτε. Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που διακρίνει τους πλούσιους από τους φτωχούς, χρησιμοποιώντας αυτούς τους όρους με την ευρεία τους έννοια. Οι πλούσιοι επενδύουν τα χρήματα τους για να βγάλουν περισσότερα, ενώ οι φτωχοί ικανοποιούν κατά προτεραιότητα φιλοδοξίες που σχετίζονται με υλικά αγαθά ή προσωπικές ανάγκες, όχι πρωταρχικής σημασίας.

5ον : Αποφασίστε ότι τα χρήματα δεν είναι κάτι κακό
Πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι τα πολλά χρήματα φέρνουν δυστυχία.
Εάν έχετε τέτοιες σκέψεις, τότε προφανώς έχετε αποφασίσει να μη βγάζετε χρήματα.

Αποφασίστε ότι δεν είναι καθόλου κακό να βγάζετε πολλά χρήματα. Αντιθέτως τα χρήματα είναι το μέσο για να πετύχετε πολλούς από τους στόχους σας, δίνοντάς σας ισχύ ώστε να μπορείτε να βοηθήσετε όπου θελήσετε.

6ον : Γίνετε οι καλύτεροι σ’ αυτό που αγαπάτε να κάνετε
Όλοι οι άνθρωποι έχουν ένα ταλέντο, αλλά κάποιοι δυστυχώς το κρατάνε σαν χόμπι τους, δεν το κάνουν επάγγελμα.
Ανακαλύψτε το ταλέντο σας∙ πολλά βιβλία μπορούν να σας βοηθήσουν σ’ αυτό.
Έτσι αυξάνετε κατά πολύ τις πιθανότητες να γίνετε οι καλύτεροι σε αυτό που κάνετε. Και τα χρήματα δεν θα αργήσουν να έρθουν.

7ον : Αυξήστε την εμπιστοσύνη προς το άτομό σας
Η έννοια του χρήματος είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την έννοια της εμπιστοσύνης. Όσο πιο πολύ σας εμπιστεύονται, τόσο πιο πολλά χρήματα θα βγάζετε.

Η εμπιστοσύνη κερδίζεται με το να κάνετε αυτά που έχετε υποσχεθεί ή συμφωνήσει αλλά, αν μπορείτε, κάντε και κάτι παραπάνω από αυτά. Μόνο έτσι οικοδομείται εμπιστοσύνη.

8ον : Ανεβάστε το επίπεδο της ηθικής σας
Δυστυχώς μια μερίδα του κόσμου πιστεύει ακόμη ότι για να αποκτήσεις  χρήματα πρέπει να κλέψεις ή να κάνεις παρανομίες. Αυτό είναι απόλυτα ψευδές.

Γίνετε οι καλύτεροι άνθρωποι που μπορείτε να γίνετε, βοηθήστε όσους περισσότερους μπορείτε χωρίς να περιμένετε αντάλλαγμα, μην κάνετε στους άλλους τίποτα που δεν θα θέλατε να σας κάνουν. Λειτουργώντας έτσι, κερδίζετε τον σεβασμό και την εκτίμηση των συνανθρώπων σας και τότε αυτοί ανταποκρίνονται σε σας.

9ον : Πάρτε ρίσκο
Χωρίς ρίσκο, με την ασφάλεια του καναπέ, κανείς δεν έβγαλε αρκετά χρήματα. Μη φοβάστε να αποτύχετε∙ δείτε γύρω σας: οι περισσότεροι από αυτούς που έχουν οικονομική ανεξαρτησία έχουν κάποια στιγμή αποτύχει.

Πάρτε λοιπόν ρίσκο και μην αφήνετε κανέναν να σας σταματήσει. Ένα ρητό που είχα ως γνώμονα στη ζωή μου και ποτέ δεν με απογοήτευσε είναι ότι ο τολμών νικά.

Για να συνοψίσω λοιπόν τα χρήματα δεν είναι κάτι το ακατόρθωτο. Είναι γεγονός ότι κανένα σχολείο δεν διδάσκει τέτοιου είδους θέματα και γι’ αυτό τον λόγο μάλλον επικρατεί άγνοια ή σύγχυση, αλλά ευτυχώς πολύ πετυχημένοι άνθρωποι έχουν περιγράψει στις αυτοβιογραφίες τους πώς τα κατάφεραν. Προσωπικά τους διαβάζω και αντιγράφω όσα από αυτά που έκαναν μου ταιριάζουν και τα προσαρμόζω στα δικά μου δεδομένα.

Ειλικρινά σας προτείνω να κάνετε το ίδιο.

Όπως αναφέρει και ο Napoleon Hill στο βιβλίο του Γίνετε Πλούσιοι με τη Δύναμη της Σκέψης, «Να θυμάστε: Μπορείτε να επιτύχετε ότι επιθυμείτε, εάν αυτό δεν παραβαίνει τους παγκόσμιους νόμους, τους νόμους του θεού και τα δικαιώματα των συνανθρώπων σας».

Καλή επιτυχία!