Dionysis Ammolochitis

Μία επιστολή προς τους συναδέλφους μου

Aγαπητοί μου συνάδελφοι,

Έχουμε κάποιους στόχους, και όπως ήδη γνωρίζετε οι στόχοι πραγματοποιούνται μόνο με σκληρή δουλειά.

Σας ευχαριστώ πολύ για όσα έχετε ήδη πετύχει – ξέρετε πολύ καλά ότι με έχετε και σας έχω ανάγκη για να πετύχουμε τους στόχους μας. Θα σας λέω συνεχώς ότι είμαι σίγουρος ότι θα κατακτήσουμε κάθε «κορυφή» παρά τις αντιξοότητες της ζωής.

[featured_img]

Το πρώτο που χρειάζεται γι’ αυτό είναι θάρρος.
Ξέρω ότι οι δυσκολίες ξεπετιούνται σαν μανιτάρια, όμως για ένα πράγμα είμαι απόλυτα σίγουρος, ότι με ισχυρή βούληση και θάρρος όλα τα εμπόδια ξεπερνούνται και όλοι οι στόχοι επιτυγχάνονται.

Φυσικά, οι περισσότεροι από εσάς θα προσπαθήσετε κατά καιρούς να με πείσετε ότι αυτό το πράγμα που λέγεται αποτυχία υπάρχει, είναι συνηθισμένο και πολύ πιθανό να συμβεί. Και εγώ θα γνωρίζω ότι ο μοναδικός λόγος που το πιστεύετε αυτό είναι για να αφήσετε εκεί ένα παραθυράκι για να μπορείτε να αποτύχετε. 

Αυτό όμως δεν ισχύει για τους ανθρώπους που έχοντας επιμονή και θάρρος αψηφούν τις νουθεσίες των άλλων που τους λένε ότι δεν αξίζει καν να προσπαθήσουν. Και τελικά αυτοί οι άνθρωποι επιτυγχάνουν, διότι γι’ αυτούς δεν υπάρχει περιθώριο αποτυχίας, διότι γι’ αυτούς διακυβεύονται πάρα πολλά για να χάσουν (ακόμη κι αν αυτό δεν ισχύει), και μ’ αυτή τη νοητική κατάσταση κερδίζουν.

Και εδώ έχουμε χιλιάδες ιστορικά γεγονότα όπως η Θρυλική μάχη των Γαυγαμήλων με τους Πέρσες να είναι αριθμητικά πάνω από 250.000 στρατιώτες και τον Μέγα Αλέξανδρο να έχει 45-50.000 Έλληνες, που τους φαντάζομαι να λένε μεταξύ τους «εντάξει τους βλέπετε αυτούς απέναντι, εεε δεν είναι και κάτι σπουδαίο, ας τους επιτεθούμε γρήγορα να τελειώνουμε με αυτούς, διότι το απόγευμα έχουμε και κάτι άλλες δουλειές να κάνουμε». Και αυτό ήταν, τους επιτέθηκαν και τους εξόντωσαν με σχετική ευκολία.

Το πιάνετε;;; Η αυτοπεποίθησή τους ήταν τέτοια και είχαν τέτοια σιγουριά για το ποιοι ήταν και τι έπρεπε να κάνουν που η λέξη αποτυχία δεν υπήρχε στο μυαλό τους. 

Σας παροτρύνω λοιπόν να αφήσετε την αυτοπεποίθησή σας να κάνει τη σκληρή δουλειά, ανεβάστε την όσο πιο πολύ μπορείτε και θα μείνετε έκπληκτοι από το μέγεθος των προβλημάτων που θα μπορέσετε να λύσετε. Αυτές είναι αρχές και ιδανικά που έχουν επηρεάσει βαθιά τη ζωή και τα πιστεύω μου και πορεύομαι στη ζωή εφαρμόζοντάς τα.

Η πραγματικότητα είναι ότι με όποιο τμήμα καταπιάνομαι, τα καταφέρνω πολύ καλά και αυτό είναι ωραίο για εσάς, έτσι δεν είναι;
Ξέρετε ποια θα είναι μια δική μου αποτυχία; Να μην εξαρτάστε από τις δικές σας δυνάμεις και να μην καταφέρνετε να κάνετε τη δική σας δουλειά.Σας το φωνάζω με όλους τους τρόπους, δεν πρέπει να φοβάστε μήπως και κάνετε κάποιο λάθος.

Είστε ικανοί να παίρνετε τις σωστές αποφάσεις και να μην κάνετε λάθη στα σημαντικά θέματα. Και ναι έχετε δίκιο, διακυβεύεται η επιτυχία του τμήματος σας και συνολικά της εταιρείας μας από τις αποφάσεις σας. Αλλά μην σας ανησυχεί αυτό, αφού το να μην πάρετε καμία απόφαση θα οδηγήσει σε χειρότερο αποτέλεσμα. Είναι τόσο απλό, πιστέψτε στον εαυτό σας και πάρτε μια απόφαση.

Συνειδητοποιήστε σήμερα ότι είστε σε θέση να καταφέρετε οτιδήποτε βάλετε στόχο και το καλό που σας θέλω να γνωρίζετε και να συμφωνείτε με τους στόχους της ομάδας μας.

Για να είμαι ξεκάθαρος σας λέω το έξης, μην τολμήσει ξανά κανένας να ξαναέρθει να μου πει «Δεν μπορώ να το κάνω αυτό» για κάποιο πρόγραμμα ή σχέδιο μας. Το έχω ακούσει τόσο πολύ και δεν σας ταιριάζει. Θέλω να γνωρίζετε ότι η υπομονή μου έχει εξαντληθεί με όλα αυτά τα «Δεν μπορώ».

Και ξέρετε γιατί; ΓΙΑΤΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ, ΤΟ ΕΧΩ ΔΕΙ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ!

Αγαπητοί μου συνάδελφοι, έχετε αναλάβει αυτόβουλα την ευθύνη του πόστου σας, οπότε παίξτε δυνατά και δώστε τον καλύτερό σας εαυτό.
Ενδιαφερθείτε για το σύνολο της ομάδας μας και απογειώστε την. Είναι η δική σας ομάδα!

Τα παραπάνω δεν είναι παράπονα, έχετε ήδη καταφέρει πολλά, για αυτό παρακαλώ δεχτείτε τα συγχαρητήρια μου και επιτρέψτε μου να σας πω ότι σας αξίζουν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για όλους τους στόχους που θα πετύχετε, ξέρω ότι μπορώ να βασίζομαι πάνω σας.

Με εκτίμηση,

Διονύσης Αμμολοχίτης
Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος