Dionysis Ammolochitis

Η σημαντικότητα των σωστών δεδομένων

Όλοι έχουμε τις απόψεις μας!
Η άποψη είναι η οπτική γωνία από την οποία κάποιος βλέπει ένα πράγμα, η γνώμη που έχει κάποιος για κάτι. Είναι λοιπόν κάτι υποκειμενικό, το οποίο με την πάροδο του χρόνου συνεχώς μεταβάλλεται.
Οι απόψεις που έχουμε βασίζονται σε δεδομένα που λαμβάνουμε και διαμορφώνουν την προσωπικότητα μας. Όλες αυτές οι απόψεις είναι η έκφραση της λογικής που έχουμε αποκτήσει ως άτομα. 

[featured_img]

Για να αλλάξει ριζικά μια άποψη, θα πρέπει εμείς να το αποφασίσουμε. Ναι, μεν, επηρεαζόμαστε από τους άλλους, αλλά μόνο εμείς μπορούμε να αλλάξουμε ολοκληρωτικά μια άποψη μας.
Το γεγονός ότι αυτές οι απόψεις που έχουμε καθορίζουν το μέλλον μας, τη ζωή μας και πολλές φορές τη ζωή και άλλων ανθρώπων του περιβάλλοντός μας είναι αυτό που τις κάνει τόσο σημαντικές.

Ο λόγος που γράφω αυτό το άρθρο είναι διότι έχω παρατηρήσει εγκλήματα σχετικά με αυτό το θέμα.
• Έχω παρατηρήσει ότι πολλοί άνθρωποι είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν κάποιον που ζητά την άποψη τους για ένα συγκεκριμένο θέμα χωρίς να έχουν την παραμικρή γνώση περί αυτού του θέματος και βεβαίως κανένα σχετικό αποτέλεσμα σε σχέση μ’ αυτό.
• Έχω επίσης παρατηρήσει ότι πολλοί άνθρωποι παίρνουν τον ρόλο του απρόσκλητου συμβουλάτορα ως «ειδικοί» που γνωρίζουν τα πάντα, χωρίς να έχουν κάνει ποτέ τίποτα σημαντικό οι ίδιοι και τελικά αυτό που προκαλούν είναι να γεννήσουν την αμφιβολία σε κάποιον που θέλει να κάνει μια προσπάθεια, ένα ξεκίνημα.
• Μια τρίτη κατηγορία είναι οι επικριτικοί, οποίοι το μόνο που κάνουν είναι να αποθαρρύνουν και να χαλάνε την διάθεση σε όσους απευθύνονται.

Στοπ! Μην κάνετε άλλα τέτοια εγκλήματα!

Κανόνας Νο 1: Να λαμβάνετε συμβουλές από αποδεδειγμένα γνώστες του θέματος. 
Παράδειγμα: Επιχειρηματικές συμβουλές από έναν επιτυχημένο επιχειρηματία, συμβουλές για οικογενειακά προβλήματα από ανθρώπους που έχουν μια ευτυχισμένη οικογένεια, συμβουλές για θέματα υγείας από εξιδεικευμένους ιατρούς κτλ.

Κανόνας Νο 2: Μην επιτρέπετε σε κανέναν να μειώνει τους στόχους σας. Κάποιοι από αυτούς που το κάνουν ενδιαφέρονται πραγματικά για εσάς και πιστεύουν ότι έτσι θα σας προστατεύσουν, όμως το μόνο που καταφέρνουν είναι να σπείρουν τον κακό σπόρο της αμφιβολίας μέσα σας και στο τέλος σας αποτρέπουν από την επίτευξη του στόχου σας.

Κανόνας Νο 3: Η πιο εύκολη και ευδιάκριτη περίπτωση είναι οι επικριτικοί άνθρωποι. Τους καταλαβαίνεις από την πίκρα με την οποία ποτίζουν τους άλλους. Εδώ τα πράγματα είναι απλά, τους εξαφανίζεις από την ζωή σου. Εάν αυτό δεν γίνεται λόγω κοντινής σχέσης μαζί τους, τους ξεκαθαρίζεις στην αρχή με ήπιο τρόπο και μετά με πιο άγριο (εάν δεν καταλαβαίνουν) ότι δεν σηκώνεις τις επικρίσεις προς το άτομο σου.

Δώστε πολύ μεγάλη προσοχή στο τι βάζετε μέσα στο μυαλό σας˙ η λάθος τροφή χαλάει το σώμα και τα λάθος δεδομένα χαλάνε το πνεύμα. Γι’ αυτό να είστε προσεκτικοί σχετικά με το ποιους ανθρώπους συμβουλεύεστε και ποιων τα δεδομένα υιοθετείτε.
Προσωπικά λαμβάνω πολλά σωστά δεδομένα από κορυφαία βιβλία που έχουν γράψει καταξιωμένα άτομα από όλο τον κόσμο και με έχουν βοηθήσει σε τεράστιο βαθμό στην δική μου επιτυχία.


Σας παραθέτω παρακάτω τις καλύτερες προτάσεις μου:
-ΠΑΘΙΑΣΜΕΝΟΣ Ή ΜΕΤΡΙΟΣ – GRAND CARDONE
-ΓΙΝΕ ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ – NAPOLEON HILL
-Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ – JACK CANFIELD
-Ο ΜΟΝΑΧΟΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΗΝ FERRARI ΤΟΥ – ROBIN SHARMA
-ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ – ANTHONY ROBBINS
-ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ – RHONDA BYRNE

Απολαύστε τα!